Ciecierzyca

Ciecierzyca

Ta roślina strączkowa jest absolutnie z= może być używana do sałat, pieczona jako przekąska, czy jako hummus. Zawiera 7,3 g białka w ½ szklanki! I jest również bogata w błonnik i ma bardzo niewiele kalorii.

Pikantna ciecierzyca z kuminem

hummus- ciecierzycaPorcja: czubata łyżka
Składniki:
60 g ugotowanej ciecierzycy lub ze słoika
3 łyżki kuminu
2 łyżki soli himalajskiej
Oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Odcedź ciecierzycę bardzo dokładnie. Osusz. Kumin połącz z solą. Podgrzej
oliwę na patelni. Gdy gorąca, dodaj ciecierzycę i smaż aż będzie
ciemnozłotawa. Wyjmij ciecierzycę łyżką cedzakową , odcedź i posyp
kuminem z solą. Podawaj gorące.
Składniki odżywcze w jednej porcji:
Kalorie 42 kcal
Tłuszcze 2 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Ciecierzyca”