Kasza jaglana z jagodami

Składniki

1 szklanka kaszy jaglanej
1 szklanka mleka z orzechów macadamia lub innych
3 łyżki jagód goi
1/2 szklanki truskawek (albo innych świeżych owoców)
ziarenka z 1/2 granatu
1 łyżka miodu
szczypta soli himalajskiej
1 laska cynamonu

Opis przygotowania

Kaszę wypłukać, zalać 1 szklanką wody i gotować około 10 minut. Następnie dolać mleko orzechowe, jagody, miód i odrobinę soli. Gotować kolejne 5 minut. Podawać na gorąco z truskawkami i granatem.

Kasza jaglana to jedna z najzdrowszych kasz i dodatkowo nie zawiera glutenu. Z powodu wysokiej wartości odżywczej polecamy ją na dobry początek dnia dodatkiem sezonowych owoców i jagód goja – zwanych najzdrowszym owocem świata.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Kasza jaglana z jagodami”